Revenge of the nerds

Zo is een nerd-bril supercool!

Als nerds nu eens de coolste kids van de klas zouden worden?

Dit is in de mode aan het gebeuren. De onmodieuze en afwijkende kledingstijl die karakteristiek is voor ‘nerds’ (met alle respect) is opeens razend populair.

Het is niet helemaal duidelijk waar deze trend vandaan komt, maar wellicht heeft Alessandro Michele, de nieuwe ontwerper van Gucci, hier een vinger in de pap gehad. Sinds deze Italiaan de collecties voor Gucci ontwerpt, zien we op de catwalk gewild ‘onmodieuze’ combinaties van kledingstukken die lukraak bij elkaar gesprokkeld lijken te zijn.

Denk aan een (quasi)willekeurige mix van kuitlange plooienrokken, bloesjes met tuttige kraagjes of grote strikken, lange jurken met roesjes, platte loaferschoenen, oma-breisels en vintage handtassen met kort handvat en voeg daar, als kers op de taart, een gedateerde bril aan toe… en you get it.

Vooral die bril doet het ‘m. Zo achteloos en verstrooid wordt’ie gedragen dat ‘ie cool en trendy wordt.

Niet alleen Gucci, maar ook Max Mara heeft de nerd-is-cool formule ontdekt. Dit modehuis showde kuitlange kokerrokken met strakke, wollen truitjes en vlinderbrillen die in een jaren ’50 film niet zouden hebben misstaan.

Toen we Gigi Hadid met haar weelderige vormen in kokerrok-met-truitje-en-bril de Max Mara catwalk zagen lopen, drong zich het cliché-beeld aan ons op van de snelle manager die verliefd wordt op de bedeesde en timide secretaresse. Tijdens hun eerste kus neemt hij heel teder de bril van haar neus om te ontdekken dat daarachter een ongelooflijk sensuele en beeldschone vrouw schuil gaat. Dankzij zijn liefde kruipt zij langzaam uit haar schulp 🙂

Dit cliché verklaart wellicht meteen waarom ‘nerd-brillen’ zo cool zijn. Zelfs fashion modellen als Frederikke Sofie hebben de kracht en sex appeal van on-coole brillen ontdekt.

En jij? Kun jij er iets mee? Vergeet dan niet om ook je plooienrok en bloesje met kraagje uit de kast te halen en er, bij wijze van spreken, je nepbont jas over te gooien.

Want een nerd-look is pas cool als het er duimendik bovenop ligt!