Lekker hè.
Even geen bril.​

Contactlenzen

Ze beslaan niet, knellen nergens en ze staan iedereen fantastisch. Nooit meer vetvlekken in je zicht of een deukje in je neusbrug na een dag lang dragen. Maar weet je wat pas echt verrast?

Je ziet net zo scherp als met bril.

Type contactlenzen

Kijk, voor iedereen

Moderne contactlenzen zijn niet meer te vergelijken met de lenzen van toen. De materialen zijn verbeterd; ze laten zuurstof door en zijn vochtregulerend. Ze zijn vormvast of juist flexibel. Er zijn ook multifocale contactlenzen en zelfs lenzen die jouw zicht corrigeren terwijl je slaapt.

Contactlenzen zijn kleine alleskunners.

Keuze hulp

Zachte lenzen

De meeste Bij Maarten-klanten kiezen zachte lenzen. Zeker als het de eerste keer is dat zij lenzen dragen. En niet zonder reden; zachte lenzen vormen zich gemakkelijk naar elk oog. Een goed idee om te proberen.

Harde lenzen​

Ervaren lenzendragers kiezen voor harde lenzen. Deze worden op maat gemaakt voor jouw ogen. Want elke oog heeft een eigen ronding, kijkpunt en vorm van het hoornvlies. Het volwaardige alternatief voor een bril.

Daglenzen​

Daglenzen heten zo, omdat je elke dag een paar schone lenzen indoet. De oude gooi je weg. Dag, lenzen. Handig, voor een speciale gelegenheid of een avond stappen. Dit is de meest hygiënische optie.

Multifocale lenzen​

Vanaf een jaar of 40/45 is een multifocale bril absoluut een uitkomst. Met dit soort brillenglazen schakel je moeiteloos tussen het lezen van een appje en het kijken van TV. Contactlenzen zijn niet alleen voor de jeugd.

Nachtlenzen​

Overdag scherp zien zonder lenzen of een bril? Het kan, met behulp van nachtlenzen. Tijdens jouw slaap corrigeren deze lenzen bijziendheid, waardoor jij overdag helemaal geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dichterbij geen correctie nodig hebben kom je niet.

Kinderlenzen​

Bijziendheid is voor een deel genetisch bepaald. Ziet je kind al wat moeilijker in de verte? Wij kunnen deze bijziendheid (myopie) vertragen met myopiemanagement.

De ideale bezigheid met lenzen? Sporten.

Contactlenzen vallen niet uit tijdens het sporten en ze worden ook nooit vies

Waar zijn ze van gemaakt?

Niemand is gelijk, ook onze ogen niet. Net als de zuurstofbehoefte van het weefsel in ogen, en zelfs voor de samenstelling van onze tranen. Daarom zijn er zo veel verschillende soorten lenzen. Het materiaal van de lens bepaalt hoe de lens voelt; wat de lens ‘kan’; welke vorm het heeft; en hoe lang de lens die vorm kan houden. Daarom is het ene materiaal harder dan het andere. En het materiaal bepaalt ook de plek van de optische zones, de zuurstofdoorlatendheid en de vochtregulering. Dus er is voor elk oog wel een optimale lens te vinden.

‘Vrijwel al onze zachte lenzen filteren het schadelijke UV-licht.’

Op jouw maat

Lenzen moeten lekker zitten. Dat begint wat ons betreft bij een hele nauwkeurige meting. Met digitale camera’s brengen wij jouw ogen grondig in kaart. Deze gegevens worden niet alleen gebruikt om de best passende contactlens te zoeken, maar ook om een unieke contactlens te ontwerpen, geschikt voor alleen jouw oog. Als je ons maatwerk laat maken is de kans groter dat jij zonder problemen contactlenzen kan dragen. Ze zijn stabieler en passen beter op het oog. Daarnaast is er voor veel gangbare oogafwijkingen een goede en prettige lens te maken.

Vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

Contactlenzen

Contactlenzen nodig? 
We bezorgen ook aan huis, gratis en voor niets.

Oogzorg

Wil je jouw vraag voorleggen aan een oogexpert? Bel gerust. Een appje sturen kan uiteraard ook.