Zonnebrillen

Straal.

Zonnebrillen zijn fun en ook functioneel. Ze laten jou stralen, terwijl ze er voor zorgen dat schadelijke stralen jouw ogen niet beschadigen. Daarom zijn er ook zoveel verschillende zonnebrilmonturen en zonnebrillenglazen.

Daarom zonneglazen

UV-licht is overal aanwezig. Ja, ook als het bewolkt is. Dan weerkaatst het vanuit jouw omgeving je ogen in. Zonneglazen zijn de enige manier om jouw ogen volledig tegen schadelijk UV-licht en straling te beschermen. Wij hebben een uitgebreid assortiment zonnebrillen monturen, met een uitgebreid pallet aan natuurlijke kleuren. Je kunt daarbij ook kiezen voor gepolariseerd brillenglas of voor een spiegelcoating.

Op die manier creëer je een zwoele zomerse look voor jezelf. Alle zonnebrillen die wij verkopen zijn ook verkrijgbaar als Varilux of Eyezen brillenglazen op sterkte.

Gepolariseerd​

Lekker op of rond het water

Gepolariseerde brillenglazen zien er van de buitenkant uit als iedere andere zonnebril. Maar als je ze op doet, zie je meteen wat er anders is. Ze hebben een speciale laag die horizontale lichtstralen blokkeert en verticaal licht wel naar je ogen laat doordringen. Het verticale licht brengt helderheid en contrast in de omgeving, waar schitteringen veelal horizontaal zijn. Het dragen van een zonnebril met gepolariseerde zonneglazen resulteert dus in helder zicht en pure kleuren.

Deze beperking van de schittering is natuurlijk het meest in het oog springende kenmerk van gepolariseerde brillenglazen. Ze blokkeren bijna alle sterke schitteringen en reflecties van spiegelende oppervlakken, wat vooral bij het kijken naar het water duidelijk wordt. Sterker nog: als het water helder is, is de kans best groot dat je vissen en ander onderwaterleven kunt zien zwemmen.

Overzet zonneglazen

Vooral handig

Overzet zonnebrillen zijn zonnebrillenglazen die je over je eigen zonnebril heen kan zetten. Je gewone brillenglazen zijn natuurlijk al op sterkte, en de overzetglazen beschermen tegen de zon. Zo bescherm je jouw ogen tegen het felle zonlicht. En als de zon weer achter de wolken duikt, kun je eenvoudig de zonnebrilglazen omhoog klappen. De meeste overzet zonnebrillen zijn voorzien van een polaroid zonnelens. Die is gepolariseerd, en neemt dan ook hinderlijke reflecties van wateroppervlaktes weg.

Opticlip
Opticlip levert zonneglazen in allerlei verschillende kleuren. Van functioneel tot fashion. Er zijn ook brillenmerken die hun eigen overzetclips maken. Zo kan de correctiebril er bijvoorbeeld als een hippe zonnebril uitzien. Ze zijn ook los verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Het is natuurlijk ook mogelijk om ze op maat te laten maken, in elke kleur die je zou willen.

Serengeti

De Serengeti zonnebril is al jaren geliefd bij velen dankzij de vertrouwde kwaliteit, innovatie en vernieuwende moderne designs. Serengeti zonnebrillen bieden 100% bescherming tegen UVA/UVB straling en de fotochromatische (meekleurende) lens zorgt ervoor dat je zicht scherp blijft wanneer je een garage of lange donkere tunnel inrijdt. Op dat moment wordt de initieel donkere lens van lichtere kleur waardoor je je zonnebril niet direct hoeft af te doen. Zodra je weer naar buiten rijdt kleurt de lens weer donker en beschermt de polariserende lens je ogen tegen de laaghangende zon, felle weerkaatsingen of reflecties van het zonlicht.

Lees hier meer over het merk.

Meekleurende glazen

In veranderende (licht)omstandigheden

Meekleurende (fotochromatische) brillenglazen van Transitions, passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Ga je naar buiten, dan veranderen dit soort brillenglazen van transparant naar donker. En als je weer naar binnen gaat, weer terug naar transparant. Daarnaast beschermt deze technologie jouw ogen tegen UV-stralen en schadelijk blauw licht, binnen en buiten.

Xtractive: meer bescherming en comfort
Transitions Xtractive is onze donkerste licht-aanpassende tint. Deze brillenglazen veranderen van een transparant glas naar een donkere tint, zo heeft u, ondanks de veranderingen van licht, altijd comfortabel zicht.

Onze brillenmerken