Sportbrillen

Elke bal, lijn, kuil en shuttle.

Ben jij sportief of een echte outdoor-liefhebber? Dan weet je dat een goede uitrusting het halve werk is. Daarom hebben tennisschoenen zoveel grip, zijn hardloopschoenen dempend en bergschoenen stug. Specifieke sportglazen voldoen aan de hoge eisen die nodig zijn om je (sport)prestaties keer op keer te verbeteren.

Sportzicht

Sport vraagt veel van je lichaam. Zeker van je ogen. Je wilt snel kunnen reageren, scherp zicht (veraf en ook dichtbij) en je wilt met name niet beperkt worden. Ben je een sporter? Dan stel je hoge eisen aan een bril. Dus stel; je doet aan crossfit, tennis, hardlopen, fietsen, hiken, golf of welke andere sport of buitenactiviteit dan ook. Dan zijn dit je opties:

A. Een sportbril

Deze brillen zijn ultra licht en robuust. Dankzij een extra harde sportcoating kunnen ze goed tegen een stootje, en ze krassen minder makkelijk. De coating zorgt er ook voor dat er minder makkelijk vet en vuil hecht aan het glas. Daarbij heeft een goede sportbril een UV-werende coating. Je kan ze enkelvoudig maar ook multifocaal kopen. Daarbij kun je ze in verschillende tinten kopen. En dat is geen modegril. Nee, elke kleur heeft zijn eigen specifieke toepassingen. Gele glazen verhogen contrast. Bruine glazen vergroten diepteperceptie. En dan zijn er nog de Transitions die
bij weinig omgevingslicht doorzichtig zijn en donkerder worden als je in de volle zon sport.

B. Contactlenzen

Sport en contactlenzen gaan prima samen. Zo blijft het zicht, bij bijvoorbeeld transpiratie, goed. Bovendien zie je veel meer dan met een bril, omdat je zichtveld groter is. Je kunt sneller reageren. En je hebt geen last van een afzakkende of vallende bril. Bovendien hoef je niet je bril weg te doen, maar kun je kiezen voor lenzen alleen tijdens het sporten. Deze zijn er in allerlei varianten: hard, zacht, per dag of per maand.

C. Nachtlenzen

Voor de fanatieke sporters die hun ogen liever niet laten laseren is er nog een optie. Je doet ‘s nachts een set nachtlenzen in. Jouw ogen worden ‘s nachts (tijdelijk) gecorrigeerd. Je kan dan de volgende dag zorgeloos zonder lenzen of bril sporten. ‘s Avonds doe je de lenzen weer in.

Zwemmers​
LET OP

Voor zwemmers is het altijd de vraag. Kan ik zwemmen met contactlenzen?

Ja, zwemmen met contactlenzen is mogelijk, maar het wordt niet aangeraden. Onder water wordt de natuurlijke aantrekkingskracht tussen de lens en het oog opgeheven. Met zwemmen in natuurwater moet in het bijzonder worden opgepast. Door de aanwezige bacteriën levert dit een extra risico van infectie op. Wil je toch je lenzen inhouden tijdens het zwemmen, draag dan een zwembril om je lenzen te beschermen.

EVIL EYE SPORTBRILLEN

Bij Maarten is een speciale retailer voor Evil Eye sportbrillen.

Evil Eye

Beste zicht en de perfecte pasvorm

Evil Eye heeft voor elke lichtsituatie de geschikte lens. Of het nu op de golfbaan is of ’s werelds hoogste toppen. De combinatie van hoogwaardige brillentechnologie en een geavanceerd ontwerp is altijd onze bepalende focuswaarde geweest. Gepatenteerde individuele montuuraanpassings-mogelijkheden en verschillende montuurafmetingen onderscheiden onze topsportbrillen.

Compromisloze bescherming

Het nieuwe PPX®-framemateriaal, bestaande uit een topgeheime samenstelling, heeft de weg geopend naar verbeterd montuurmateriaal voor sportbrillen en nog meer ontwerpmogelijkheden vanwege de stabiliteit en robuuste eigenschappen. In combinatie met de functionele polycarbonaat lenzen garandeert dit samenspel van montuur en lensmateriaal flexibiliteit, sterkte en duurzaamheid.

Lenstechnologie

Onze lenstechnologie is ontworpen om de kleur, het contrast en de herkenning van details te verbeteren, waardoor uw gezichtsscherpte nog scherper wordt. Ongeacht op welk avontuur u zich bevindt, onze lenzen zorgen voor uw zicht.
De hoogwaardige lenstechnologie versterkt contrasten, harmoniseert schommelingen die worden veroorzaakt door het samenspel van licht en schaduw en zorgt voor helder zicht en ontspannen kijken. Geschikt voor alle lichtomstandigheden.

Sportbril

Evil Eye € 399,-

Meer weten? Kijk op de website van Evil Eye.

Logo ava
Ava

Bij Maarten is één van de eerste gespecialiseerde optiekzaken in Nederland waar AVA beschikbaar is. Met behulp van deze innovatieve techniek meten wij de correctie die jouw ogen nodig hebben tot 0,01 dioptrie nauwkeurig. Met als resultaat: een enorme verbetering in zicht.

95% van de bevolking heeft behoefte aan een preciezere oogmeting.