Brillenglazen

Door het glas.​

Het ene glas is het andere niet. Er zijn veel verschillende soorten brillenglazen, elk met specifieke eigenschappen. Denk aan robuust en vetvrij glas in een sportbril, multifocaal lekker breed inzetbaar glas of zonneglazen in een … zonnebril. 

Zo is er voor elke situatie wel een perfect soort brillenglas gemaakt.

Enkelvoudige brillenglazen

Laten we beginnen met de enkelvoudige, ook wel unifocale glazen genoemd. Deze brillenglazen slijpen we op één sterkte. Zodat je weer scherp ziet. We kunnen glazen slijpen zodat je dichtbij wat extra ondersteuning krijgt. Of we slijpen je glazen zo dat je juist veraf scherp kan (blijven) zien.

Leesbril

In een leesbril zitten brillenglazen waar je dichtbij scherp kan (blijven) zien. Veel klanten hebben vanaf een jaar of 40-45 meer moeite om kleine letters van een boek, krant, etiket, tablet of smartphone te lezen. Dat komt omdat de ooglenzen zelf ook ouder en minder elastisch worden. De leesbril helpt de ooglenzen met deze leesafstanden. Reuze handig.

Multifocale glazen

In een glas kun je ook verschillende sterktes op verschillende plekken slijpen. Multi focaal. Daardoor kun je ze zowel als leesbril én als een gewone bril gebruiken. Deze glazen worden zo op maat geslepen dat ze exact de benodigde correctie in jouw ogen volgen. Je krijgt dus een unieke bril. Of eigenlijk; unieke brillenglazen.

Beeldschermglazen

Er zijn ook brillenglazen gemaakt die je juist heel goed helpen bij beeldschermwerk. In de reclame heet dat een computerbril, multimediabril of een beeldschermbril. De glazen in dit soort brillen helpen jouw ogen als je ‘werkt’ op beeldschermen, zoals computers, laptops, smartphones en tablets. We maken deze bril op maat, zodat deze zorgt voor een betere zithouding en nek-, rug- en schouderklachten voorkomt.

Autobrillen

Autorijden vraagt (soms) veel van je ogen. Schitteringen op het wegdek, een laaghangende zon, regen, tegenliggers: het beperkt je zicht enorm. Daarom hebben een aantal glasfabrikanten brillenglazen ontwikkeld die in dat soort situaties net dat beetje extra scherpte geven.

Zonneglazen

Dit zijn glazen met een kleur. Vandaag de dag met bijna alle kleuren van de regenboog. Deze glazen blokkeren een deel van het licht dat anders op je lens valt. Contrasten blijven daardoor scherp en kleuren blijven helder. Al onze zonnebrillen hebben een UV-coating om schadelijk licht te filteren. UIteraard is er ook zonneglas op sterkte.

Sportglas

Ben jij sportief of een echte outdoor-liefhebber? Dan weet je dat een goede uitrusting het halve werk is. Daarom hebben tennisschoenen zoveel grip, zijn hardloopschoenen dempend en bergschoenen stug. De specifieke sportglazen voldoen aan de hoge eisen die nodig zijn om je (sport-)prestaties keer op keer te verbeteren. Ze zijn gemaakt van extra sterk materiaal en hebben een kwalitatieve, krasbestendige blanke of juist gepolariseerde coating.

Glascoatings

Een coating is een flinterdunne laag op het brillenglas. Er zijn verschillende soorten coatings en elke coating geeft een eigen, extra functie aan de glazen. Zo kan er een ontspiegelingscoating, een krasbestendige coating of een water-, vet- of vuilafstotende coating aangebracht worden. Daarnaast is er ook een UV-coating. Maar bij de meeste glazen die wij verkopen zit die UV-filter al in het glas.

Meer weten over brillenglazen?

Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten geven je graag advies

Logo ava
Ava

Bij Maarten is één van de eerste gespecialiseerde optiekzaken in Nederland waar AVA beschikbaar is. Met behulp van deze innovatieve techniek meten wij de correctie die jouw ogen nodig hebben tot 0,01 dioptrie nauwkeurig. Met als resultaat: een enorme verbetering in zicht.

95% van de bevolking heeft behoefte aan een preciezere oogmeting.