Dit oogt gezond.

Gezonde ogen zijn ontzettend belangrijk in ons dagelijkse functioneren. Toch kan iedereen te maken krijgen met oogklachten of verminderd zien.

Preventie

Sommige mensen lopen extra risico op het ontwikkelen van een oogziekte, bijvoorbeeld als deze in hun familie voorkomt. Door dit vroegtijdig te signaleren, kun je de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde publiceerde een onderzoek waaruit blijkt dat bij meer dan de helft van de mensen met een visuele beperking in Nederland, deze beperking met een tijdige interventie goed te voorkomen was geweest of goed te behandelen.

Check-up

Hoe gezond zijn jouw ogen?

Een ooggezondheids-check duurt ongeveer 45 minuten. Zie het als een 10.000-kilometerbeurt die je voor een auto doet. Als je langskomt dan controleert een hbo-opgeleide optometrist jouw ogen en jouw ooggezondheid uitvoerig.

Boek een

Anamnese

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst brengt hij jouw ooggezondheid in kaart. Hij zal je vragen stellen over je werk, hobby’s, sport, familie. Heb jij of iemand in jouw familie al klachten zoals wazig zien, flitsen en stipjes/vliegjes/spinnetjes in het beeld, vermoeide ogen, branderige ogen of traanogen?

OCT-scan

Hij maakt een foto van jouw netvlies, jouw oogzenuw en jouw macula (gele vlek in je oog).

Oogdrukmeting

De optometrist meet de oogdruk in beide ogen. Een verhoogde oogdruk kan duiden op de eerste stadia van glaucoom.

Afspraak boeken. Zo gepiept.

Kom je er niet uit? Geen probleem: