Voorjaar?

Hoi, koorts.

Niet ziek, maar echt lekker voelt het ook niet. De klachten? Rode ogen, niezen, jeuk, een weeïg gevoel, een vol hoofd, een uitgedroogde keel en een continu verstopte neus. Stop met zoeken. Bij Maarten helpt.

Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen (stuifmeel van bomen en planten) in de lucht. Daar kun je niks aan doen, je bent er mee geboren. Die pollen hechten zich aan jouw ogen of blijven aan je lenzen plakken. Daar blijven ze gedurende de dag irriteren.

Op zonnige, winderige dagen hangt er veel van in de lucht. Op pollennieuws.nl kun je terecht voor actuele informatie over de hoeveelheid pollen in jouw regio.

Wat kan ik er aan doen?

De beste aanpak is om het contact met pollen helemaal te vermijden. Maai bijvoorbeeld het gazon even niet, houd ramen en deuren gesloten en hang de was niet buiten te drogen. Werk vanuit huis, of laat in ieder geval de fiets staan. Spoel je neus met zoutoplossing, neem keelpastilles, gebruik oogdruppels om droge ogen te verlichten en antihistaminica (allergie medicatie) om de ergste symptomen te bestrijden.

Maar dan ben je er nog niet.

Draag je lenzen?

Overweeg dan om tijdelijk een bril te dragen. Pollen hechten zich gemakkelijk aan contactlenzen, maar een goed afsluitende bril houdt veel van het stuifmeel weg bij je ogen. Daarbij geef je jouw ogen dan de kans om door middel van traanvocht de boel schoon te houden.

Heb je al eens gedacht aan een bril voor erbij?

Draag je een bril?

Dan is dit een goed moment om te kijken naar een goede zonnebril. Veel van de klachten kunnen daarmee voorkomen of verlicht worden. Daarbij is een zonnebril de enige manier om 100% bescherming tegen schadelijke zonnestraling te garanderen.

Geniet optimaal van de zonnige dagen.

Bij Maarten helpt graag

Oogdruppels, medicatie, zonnebril of een kluizenaarsbestaan. Wat je ook kiest, Bij Maarten helpt graag. Kom langs in de winkel voor de beste oogdruppels en uitdagende monturen. Die beschermen niet alleen tegen pollen, maar kunnen ook UV-bescherming bieden. Zo geniet je (nog) meer van de zomer!

Afspraak boeken. Zo gepiept.

Kom je er niet uit? Geen probleem: