Het verhaal van Jorien

1 maart 1989 – 21 september 2023

“Ik ben Jorien de Vries, ik woon in Emmen, hetzelfde dorp als Bij Maarten. Momenteel werk ik niet. Begin januari ben ik er helaas achtergekomen dat ik voor de 3e keer kanker heb. Mijn leven staat weer op z’n kop; nog steeds eigenlijk. Ik weet inmiddels niet beter dan dat het erbij hoort.”

“Toen ik voor het eerst ziek werd ben ik gaan experimenteren.”

“Ik werkte als preventieassistent in een tandartspraktijk. Daarom had ik altijd wat minder uitgesproken brillen. Ik was iets meer bescheiden, wilde minder streng overkomen. Maar vanaf het moment dat ik voor het eerst ziek werd ben ik gaan experimenteren. ‘Doe maar een keer iets anders’, zei ik. Waarom niet?”

“Een kaal hoofd en een opvallende bril. Dat is nou eenmaal hoe het is.”

“Mijn dochter vond een pruik maar niks. Het zit trouwens ook niet lekker. Ik kan me wel verstoppen, dacht ik, maar dan hou ik alleen mezelf voor de gek. Daarom kies ik nu voor een kaal hoofd en een opvallende bril. Dat is nou eenmaal hoe het is, toch?”

“Als een bril past bij wie je bent dan straalt dat zelfvertrouwen uit.”

“Ik draag nu een bril van Anne & Valentin, een vrij aanwezig montuur. Met harde kleuren en een soort panter-patroon. Ik heb ook een zonnebril van ze. Mijn bril is nu helemaal belangrijk. Als een bril goed staat, goed voelt en past bij wie je bent dan straalt dat zelfvertrouwen uit. En omdat tijdens de behandeling ook al het haar uit mijn gezicht verdwijnt, heb ik met deze bril toch een mooie uitstraling.”

klantverhaal Jorien Anne Valentin 02

Foto: Anne & Valentin

“Wat bleek: mijn prisma heb ik nooit nodig gehad.”

“Bij een keten hadden ze me een prisma aangemeten. Die bril opzetten was niet fijn, het was continu schakelen. Toen ik Bij Maarten kwam vroegen ze naar mijn oogziekte. Oogziekte? Wat bleek: die prisma heb ik nooit nodig gehad. Mijn ogen hebben daar een beste tik van gehad. Gelukkig ben ik naar Bij Maarten gegaan, hebben ze het uitgezocht en toegewerkt naar oogcomfort.”

“Als iemand de bril niet leuk vind, dan is dat hun probleem. “

“Ik en mijn man kopen eens per jaar, twee jaar een nieuwe bril of zonnebril Bij Maarten. Het is ook mode, dus soms gaan we mee met trends. Mijn man draagt ook graag grote, uitgesproken merken. Hij draagt nu Face a Face. Hij vindt het belangrijk dat hij zich er goed mee voelt, dat het er leuk uitziet en dat ‘ie niet te zwaar is. Als iemand de bril niet leuk vind, dan is dat hun probleem. We hebben een dochter, maar die vind het allemaal prima. Toen ik een nieuwe bril had viel haar dat niet eens op. Tsja, dan past ‘ie toch goed bij me.”

“Ik wil laten zien: ‘ik ben er gewoon; ik ben toevallig ziek, maar hier ben ik.”

“Mezelf kunnen zijn is belangrijk voor me. Ik durf het nu veel meer. Als alles achter de rug is ga ik niet terug naar de ‘standaard’ monturen. Ik denk dat mijn stijl te erg veranderd is. Het leven doet dat sowieso wel. De artsen zijn positief, dus daar hou ik aan vast. Maar ik vind het wel lastig. Natuurlijk wil ik het liefst dat niemand het ziet, dat ik ziek ben. Misschien daarom wel doe attitude, met die bril. Ik wil laten zien: ‘ik ben er gewoon; ik ben toevallig ziek, maar hier ben ik.’

We zijn er voor je

Voor advies, een bril met een flinke dosis attitude of gewoon een luisterend oor.

Kom langs in de winkel, of bel 0591-612418 om een afspraak te maken.