De multifocale bril

Ruim zestig jaar de oplossing voor scherp en comfortabel zicht

Hallo daar! Je bent op zoek naar een nieuwe bril, en je hebt geconstateerd dat je voor zowel veraf als dichtbij een bril kunt gebruiken. Daarvoor heeft Bij Maarten de perfecte oplossing: een bril met multifocale glazen. Maar hoe werkt dat nou precies? Dat gaan we je precies uitleggen:

Eind jaren vijftig bracht het Franse merk Essilor de eerste multifocale brillenglazen op de markt. Vanaf dat moment konden mensen met één set glazen scherp kijken op elke afstand. Je hoefde niet meer af te wisselen tussen een bril voor veraf en een leesbril. In ruim zestig jaar heeft het multifocale brillenglas veel ontwikkelingen meegemaakt. En door de moderne slijptechnieken is het veel makkelijker geworden om te wennen aan je nieuwe zicht.

Bijzonder nauwkeurig meten

De opties zijn tegenwoordig legio. Van een basisglas tot een voor jou gepersonaliseerd brillenglas. Hoe weet je nou wat er voor jou nodig is? Daar kunnen wij je uiteraard alles over vertellen.
Om te beginnen verrichtten wij een AVA oogmeting bij je. Dit is vele malen nauwkeuriger dan een standaard oogmeting. De naam zegt het al: AVA staat voor Advanced Vision Accuracy. Deze methode van meten levert nog nauwkeuriger meetresultaten op. Bij jou meten we misschien niet -2,50 dpt, maar -2,43 dpt. En doordat we tot op de honderdste dioptrie kunnen meten, lukt het ons ook om het zicht nog scherper te krijgen voor je. Hoe mooi is dat?

Parameters bepalen

Na de AVA oogmeting gaan we onder het genot van een kop koffie of thee met elkaar rond de tafel. We bespreken je wensen en informeren je over de meetresultaten. Vervolgens zoeken we een schitterend brilmontuur voor je uit.
Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen enkele montuuropties, vervolgen we samen onze weg naar de Visioffice 2 zuil. Je krijgt een kek frame op je brilmontuur, waardoor de zuil de parameters bepaalt die nodig zijn om het beste advies te kunnen geven voor wat betreft het type glas. Denk aan de rotatie van je ogen, de afstand van de ogen tot aan het brillenglas en de afstand tussen je beide pupillen.

Verschillende zones

Daar waar een brillenglas voor in de verte meestal slechts één optisch centrum heeft, is een multifocaal glas opgebouwd uit drie verschillende zones, elk met tientallen verschillende sterktes om ervoor te zorgen dat de zones vloeiend in elkaar overlopen. Je kunt je voorstellen dat dat best even wennen is. Iedere afwijking kan ervoor zorgen dat je niet het onderste uit de kan haalt qua scherpte. En dat willen wij natuurlijk voorkomen. Daarom verrichten wij met alle liefde de AVA-oogmeting en Visioffice 2 zuilmeting.

Gradaties

Qua brillenglazen spreken wij over traditionele en moderne glazen. De traditionele glazen zijn minder bewerkelijk dan de moderne glazen. Het betekent echter niet dat wij per definitie een modern glas aan je adviseren. Alles valt of staat bij de metingen en je eigen wensen. Wanneer je weinig achter een computer zit, en wanneer verder geen afwijkende waarden uit de metingen komen, dan kun je prima overweg met een wat traditioneler brillenglas. Echter, wijken de parameters af of heb je zelf iets meer wensen of eisen, dan kunnen we je beter een modern glas adviseren. Denk hierbij aan een Varilux Xclusive 2 of een Xclusive 4D. Deze glazen worden volledig gepersonaliseerd, zodat we je zo scherp en comfortabel mogelijk kunnen laten zien.

Afspraak

Nieuwsgierig geworden welk brillenglas het beste bij jouw kijkwensen en ogen past? 
Maak gerust een afspraak voor een oogmeting. De koffie staat klaar!

Afspraak boeken. Zo gepiept.

Kom je er niet uit? Geen probleem: