De blik van Rika

Naam
Rika De Vroet – Wolters
Draagt
Daglenzen en Andy Wolf
Specialisme
Backoffice en planning
Bij Maarten
1,5 jaar

“Ik weet nog dat ik vroeger met Papa naar de opticien ging voor een oogmeting. Je maakte nog geen afspraak, je ging gewoon. Je trok een nummertje, en dan was het wachten tot diegene voor jou klaar was. Geen bankjes, geen stoelen. Gelukkig wel zo’n waterdispenser.

Zo was de drempel om naar een opticien te gaan voor mij heel hoog geworden. Maar Maarten doet het gelukkig een stuk beter. Laagdrempelig, toegankelijk, benaderbaar. Als een vriend, net dat stapje extra. Daardoor zien we dat mensen makkelijker terugkomen; ook voor kleine dingetjes.”

Je draagt naast lenzen ook een bril, toch?

“Ik draag al vanaf de middelbare school lenzen, maar ik kon nooit helemaal zonder bril; door mijn sterkte: -7. Daarom draag ik een montuur van Andy Wolf ernaast. Ik kies doordeweeks altijd voor daglenzen, dat vind ik het makkelijkst. Op de fiets geen last van wind of regen, eenmaal binnen beslaan ze niet. En ik draag altijd een headset; mijn bril zit me dan in de weg. Ik heb altijd een extra setje daglenzen in mijn tas zitten. Het neemt nog geen 2cm in beslag, en zo heb ik altijd een backup.

Maar zodra ik een dag vrij heb draag ik mijn bril. Ik heb dan vaak geen zin om lenzen te dragen (of make-up), maar met die bril heb ik toch een frisse oogopslag. Ik merk overigens geen verschil in scherpte of contrast. Ik heb heerlijke brillenglazen met een lichte boost voor het lezen. Het zijn de scherpste glazen die ik ooit gehad heb en ik heb geen seconde hoeven wennen.

In het vliegtuig of op reis in de auto draag ik liever mijn bril. Dan worden mijn ogen ook niet droog door de airco. Wist je dat het in veel landen zelfs verplicht is om een reservebril te hebben? Een andere reden dat ik mijn bril altijd op armlengte heb: stel je voor dat er brand is. Of er gebeurt iets, ’s nachts. Dan wil ik zo snel mogelijk naar mijn dochter en naar veiligheid; ik heb dan niet de tijd om rustig mijn lenzen in te doen. Dan ben ik gewoon heel blij dat ik blind mijn bril kan pakken.”

Jouw favoriete merk, Andy Wolf: wat vind je daar zo leuk aan?

“Toen wij Andy Wolf in het assortiment kregen, was het nog niet zo bekend. Maar Maarten is altijd op zoek naar originele merken die je ergens anders niet kunt krijgen. Ik vond het meteen een leuk merk. Ik draag zelf een metalen montuur van ze. Ik vind het fijn dat die brillen een dikkere zijkant hebben. Dat staat gewoon mooier met mijn sterkte. Je ziet het in je gezicht niet, hoor. Maar aan de zijkant verstopt het mijn glas, mijn sterkte. Andy Wolf biedt dat, heeft veel keuze en het is absoluut niet oubollig. Mijn familie en vrienden vinden mij origineel. “Jij werkt bij een brillenwinkel, dat kun je wel zien!” zeggen ze vaak.

Andy Wolf

Ik draag een bijna rond montuur. En zeker niet klein. Vroeger had ik dat niet gedurfd. Het is nog niet super excentriek (daar werk ik langzaam naartoe), maar ik vind het voor mijn doen al best gewaagd. Als ik nu op straat loop weet ik dat mensen kijken omdat ze het montuur mooi vinden, en niet omdat ze denken ‘wat heeft die nou weer op?’. Als ik zie wat mijn collega’s dragen denk ik: wauw, dát wil ik ook. Ik ga binnenkort weer een nieuw montuur uitzoeken, misschien dat ik dan voor iets heel kleurigs ga. Als ik het durf, tenminste.”

Interesse in Andy Wolf?

Ben je benieuwd hoe een montuur van Anne & Valentin jou staat?
Maak gerust een afspraak voor advies. De koffie staat klaar!

Psst. We hebben uiteraard veel meer merken om te proberen.