De blik van

Nicole

Naam

Nicole Boer

Draagt

Anne Valentin, Theo

Opleiding

Fotovakschool, Training kleur & stijladvies

Ervaring

20+ jaar fotografie

Specialisme

Advies & styling

Bij Maarten

4 jaar

Er wordt over het algemeen veel geld gespendeerd aan kleding of sieraden, maar de bril wordt vaak vergeten. En toch draag je hem elke dag. Het is het eerste wat mensen opvalt. Een bril mag voor mij dus echt wel een soort sieraad zijn.

Ik draag Anne & Valentin, een Frans merk. Het zijn kleurrijke brillen met leuke details. Daarin lijkt het een beetje op Theo, een ander merk dat ik graag draag. Het type mens dat die merken draagt komt ook een beetje overeen. Kleurrijk met een knipoog. Brillen met karakter.

Annet valentin logo

Anne & Valentin is ontstaan in Toulouse vanuit de visie van Anne en Valentin, een verliefd stel met een passie voor optiek. Zij wilden inspirerende monturen creëren die ze anders nergens konden krijgen. Nu al ruim 30 jaar transformeert A&V de dragers van hun monturen. Ze zijn opvallend, nieuwsgierig en tegendraads. Het segment Anne & Valentin ligt iets hoger, en over het algemeen zijn de dragers 35+.

“Als mensen bij ons langskomen laten we hen, onder het genot van een kopje koffie, een selectie zien van monturen die wij voor hen geschikt vinden. Dat doe ik aan de hand van de eerste indruk, hoe iemand eruit ziet, het kapsel en de huidige bril. Ik vind het leuk om dan meerdere monturen te laten zien die buiten de comfortzone van diegene liggen. Soms door te spelen met de kleur, soms door een afwijkende vorm of een ander model. Ik daag ze graag uit. Vaak valt de keuze dan op zo’n bril, ook al hadden ze dat van tevoren niet bedacht. Ik ga ze niet overtuigen, want uiteindelijk moet de klant ’s ochtends met plezier de bril opzetten. Toch gaat 8 op de 10 mensen weg met een bril die ik ze aan heb geraden. Natuurlijk gaat 100% weg met een bril waar ze gewoon blij van worden.”

Annet valentin campagne 03
Annet valentin campagne 02
Annet valentin campagne 01

“Anne & Valentin brillen zijn volwassen monturen. Als mensen ouder worden verandert er van alles. Het haar wordt grijs, maar ook het huidpigment verandert. Dan oogt een donkere bril vaak hard en zwaar. Ik raad ze dan aan om rondere lijnen of een dunner montuur te kiezen. Meer kleur ziet er dan gelijk frisser uit. Met dat advies en een beetje durf gaan de ogen vanzelf open.”

“Anne Valentin wordt op het moment eigenlijk weinig gedragen door bekend Nederland, en dat vind ik heel gek. Het is een merk met een rijke historie en jarenlange ervaring. Ik zou iedere BN’er willen uitnodigen om hier eens een Anne & Valentin te komen proberen, want een A&V-drager is enthousiast, vrolijk en durft iets uit te stralen. Een A&V mag echt als sieraad gezien worden.”

Interesse in Anne et Valentin?

Ben je benieuwd hoe een montuur van Anne & Valentin jou staat?
Maak gerust een afspraak voor advies. De koffie staat klaar!

Psst. We hebben uiteraard veel meer merken om te proberen.