Straal.

Zonnebrillen zijn fun en functioneel. Ze laten je stralen en zorgen ervoor dat de schadelijke stralen jouw ogen niet beschadigen. Daarom zijn er ook zoveel verschillende zonnebrillen monturen en zonnebrillenglazen.

Daarom zonneglazen

UV-licht is overal aanwezig. Ook als het bewolkt is. Met zonneglazen bescherm je jouw ogen tegen schadelijk UV-licht. Wij hebben een uitgebreid assortiment, met een uitgebreid pallet aan natuurlijke kleuren. Ook kan je kiezen voor een gepolariseerd brillenglas of voor een spiegelcoating.

Zo creëer je een zomerse look. Alle zonneglazen zijn eenvoudig te combineren met Varilux en Eyezen brillenglazen op sterkte.

Gepolariseerd​

Lekker op of rond het water

Gepolariseerde glazen er van de buitenkant uit als ieder andere zonnebril. Maar als je ze op doet, zie je meteen wat er anders is aan deze glazen: Ze hebben een speciale laag die horizontale lichtstralen blokkeert en verticaal licht naar je ogen laat doordringen. Verticaal licht brengt helderheid en contrast in de omgeving, wat resulteert in helder zicht en pure kleuren.

De beperking van de schittering is daarbij het meest in het oog springende kenmerk van gepolariseerde brillenglazen. Ze blokkeren effectief sterke schitteringen en reflecties van het oppervlak, wat vooral bij het kijken naar het water duidelijk wordt. Als het water helder is, is de kans groot dat je vissen en ander onderwaterleven ziet.

Overzet zonneglazen

Vooral handig

Overzet zonnebrillen zijn zonnebrillenglazen die je over je eigen bril kan zetten. Je gewone glazen zijn op sterkte en de overzetglazen beschermen tegen de zon. Zo bescherm je jouw ogen tegen fel zonlicht. Als de zon achter de wolken duikt, kan je eenvoudig de zonnebrilglazen omhoog klappen. De meeste overzetzonnebrillen zijn voorzien van een polaroid zonnelens. Deze nemen dan ook hinderlijke reflecties van wateroppervlaktes weg.

Opticlip
Opticlip levert zonneglazen in verschillende kleuren. Van functioneel tot fashion. Er zijn ook brillenmerken die hun eigen overzetclips maken. Zo kan de correctiebril er als een hippe zonnebril uit zien. Ze zijn ook los verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Ook is het mogelijk om ze op maat te maken, in elke kleur.

Serengeti

De Serengeti zonnebril is al jaren geliefd bij velen dankzij de vertrouwde kwaliteit, innovatie en vernieuwende moderne designs. Serengeti zonnebrillen bieden 100% bescherming tegen UVA/UVB straling en de fotochromatische (meekleurende) lens zorgt ervoor dat je zicht scherp blijft wanneer je een garage of lange donkere tunnel inrijdt. Op dat moment wordt de initieel donkere lens van lichtere kleur waardoor je je zonnebril niet direct hoeft af te doen. Zodra je weer naar buiten rijd kleurt de lens weer donker en beschermt de polariserende lens je ogen tegen de laaghangende zon en felle weerkaatsingen of reflecties van het zonlicht.

Meekleurende glazen

In veranderende (licht)omstandigheden

Meekleurende (fotochromatische) brillenglazen van Transitions, passen zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Ga je naar buiten, dan veranderen dit soort brillenglazen van transparant naar donker. En als je weer naar binnen gaat, weer terug naar transparant. Daarnaast beschermt deze technologie jouw ogen tegen UV-stralen en schadelijk blauw licht, binnen en buiten.

Xtractive: meer bescherming en comfort
Transitions Xtractive is onze donkerste licht-aanpassende tint. Deze brillenglazen veranderen van een transparant glas naar een donkere tint, zo heeft u, ondanks de veranderingen van licht, altijd een comfortabel zicht.

Onze brillenmerken

Afspraak boeken. Zo gepiept.

Kom je er niet uit? Geen probleem: