Bijziendheid

Wat zie je er van, wat doe je eraan?

Feit: 1 op de 4 kinderen is bijziend

Bijziendheid kinderen, dat komt door een verandering van levensstijl; ze zitten steeds meer binnen, achter een scherm. Spelen minder buiten. Leven op armlengte.

Hoe jonger bijziend, hoe harder dat zich blijft ontwikkelen. Én hoe slechter het zicht op latere leeftijd. Studies hebben aangetoond dat een hoge mate van bijziendheid in verband wordt gebracht met een hoger risico op andere oogaandoeningen en visuele beperkingen op latere leeftijd. In het ergste geval kun je blind worden.

“Hoe herken ik bijziendheid bij mijn kind?”

Dat is geen gekke vraag. Veel ouders vinden het moeilijk om bijziendheid te herkennen. Vooral omdat de symptomen van bijziendheid bij kinderen heel anders zijn dan die van bijziendheid bij volwassenen. En omdat ze nog nooit een bril of lenzen hebben gedragen weten kinderen vaak niet eens hoe scherp zicht hoort te zijn. Het echt zeker weten weet je dus alleen na de oogmeting, Bij Maarten. Maar, er zijn wel een aantal dingen waar je nu al op kunt letten:

Identificeer de 3 tekenen dat jouw kind bijziend is

stellest ic 1

1. Knijpt je kind vaak met zijn of haar ogen?

stellest ic 2

2. Komt je kind heel dichtbij een object om ernaar te kijken?

stellest ic 3

3. Is het je opgevallen dat je kind zich niet bewust is van objecten op afstand?

Vaag vermoeden? Zeker weten!

Laat de ogen van jouw kind checken, Bij Maarten!

Wij meten de ogen van jouw kind op met ons MYAH apparaat. Dat is dé manier om zeker te weten óf en in welke mate de tekenen van bijziendheid bij jouw kind te vinden zijn. Wil je meer weten over MYAH? Lees dan hier verder. 

Boek een afspraak

Bijziend.

En nu?

oplossing1

1. Stellest ™

Gelukkig heeft Essilor, wereldleider in brillenglazen, een manier gevonden om de toename van bijziendheid te beperken. Een speciaal soort brillenglazen, genaamd:

De Stellest™ brillenglazen bevatten een bijzondere technologie: een ‘constellatie’ van microscopische lensjes die ervoor zorgen dat het oog van jouw kind ‘gecorrigeerd’ verder groeit. Zo vertraagt én beperkt Stellest ™ de ontwikkeling van bijziendheid.

Essilorstellestlogo

Stellest™ brillenglazen beperken myopie tot wel 67%*

* In vergelijking met enkelvoudige brillenglazen, wanneer ze elke dag ten minste 12 uur per dag worden gedragen. Twee jaar durende, prospectieve, gecontroleerde, gerandomiseerd, dubbel gemaskeerde klinische proef, resultaten van 54 bijziende kinderen die Stellest™ brillenglazen droegen vergeleken met 50 bijziende kinderen die enkelvoudige brillenglazen droegen. Resultaten met betrekking tot werkzaamheid gebaseerd op 32 kinderen die verklaarden Stellest™ brillenglazen elke dag, ten minste 12 uur per dag gedragen te hebben. Bao J. et al. (2021). Myopia control with spectacle lenses with aspherical lenslets: a 2-year randomized clinical trial. Invest. Ophthalmol. Vis. Sci.; 62(8):2888

Wat doet Stellest™?

stellest ic 4
Corrigeert bijziendheid

Stellest™ biedt even scherp zicht als enkelvoudige brillenglazen.

stellest ic 5
Controleert bijziendheid

Stellest™ vertraagt het verloop van bijziendheid met gemiddeld 67%* vergeleken met enkelvoudige brillenglazen en minimaal 12 uur per dag gebruik.

stellest ic 6
Geen compromis

Stellest ™ is mooi, veilig én gemakkelijk.

Ervaar het verschil van Stellest™, Bij Maarten

Stellest™ beperkt de ontwikkeling van bijziendheid als geen ander,  en er zijn heel veel monturen mogelijk. Loop na afloop van de oogtest samen met je kind door de winkel, en laat ze maar eens kiezen. Gegarandeerd dat er iets tussen staat waar ze blij van worden!

oplossing2

2. Contactlenzen

We kunnen nacht- en daglenzen aanmeten die speciaal zijn ontwikkeld voor myopie management. Deze contactlenzen kunnen de progressie van myopie afremmen. Deze lenzen mogen alleen worden aangemeten door onze Myopie Management Expert.

3. Oogdruppels

(Alleen op advies van de oogarts)

Atropine oogdruppels zijn een krachtig middel om de toename van bijziendheid af te remmen. In ieder geval op korte termijn. Zelfs in lage dosering.

Hoe staat het met de ogen van jouw kind?

Laat onze optometrist de ogen
van je kind checken

Boek een afspraak