Oogzorg op hoog niveau...

Bij oogklachten is een bezoek aan de opticien vaak het eerste wat je onderneemt. Je kunt daar terecht voor een oogmeting en het aanmeten van een bril, zodat het beeld weer mooi scherp wordt. Maar wat als je klachten hebt die niet met een bril op te lossen zijn? Een optometrisch onderzoek biedt uitkomst. De optometrist voert diverse onderzoeken uit om de gezondheid van je ogen te beoordelen, waaronder: hoornvlies dikte meting (pachymetrie), gezichtsveld onderzoek, oogdrukmeting en een uitgebreide screening van het netvlies. Een optometrist mag diagnose stellen en werkt nauw samen met de huisarts en oogarts waar verdere diagnostiek of behandeling kan plaatsvinden.

OPTOMETRISCH ONDERZOEK

Een onderzoek bij een optometrist kan zonder verwijzing van je huisarts plaatsvinden. Een optometrist zal je ogen tijdens het onderzoek in ongeveer 45-60 minuten beoordelen. Hierbij kan ervoor gekozen worden om gebruik te maken van verdovingsdruppels of diagnostische druppels die ervoor zorgen dat het onderzoek nog grondiger uitgevoerd kan worden. Door middel van deze druppels zal je pupil verwijden zodat de binnenkant van het oog uitvoeriger gescreend kan worden.

 

 

PROFESSIONAL IN OOGZORG

Sinds 2000 is het beroep van optometrist of cieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheids- zorg).

Onze optometrist, Elina Vugteveen-Hudepohl, is lid van de OVN (Optometristen Vereniging Nederland) en werkt volgens de Gedragscode voor Optometristen, volgt na- en bijscholing en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De optometrist is hiermee wettelijk erkend als professional in de zorgsector.

 

 

BELANGRIJK!

Tijdens het onderzoek bestaat de mogelijkheid dat de ogen gedruppeld worden. Door deze druppels wordt het zicht wazig. Hierdoor mag je tijdelijk niet zelf autorijden. Met de fiets

of het openbaar vervoer is geen probleem.

Een zonnebril dragen kan na het onderzoek prettig zijn, want het licht kan de eerste uren

na het onderzoek erg fel zijn aan de ogen.

De prijs van een optometrisCH onderzoek hebben

we zo laag mogelijk gehouden, want

de gezondheid

van jouw ogen

is onze zorg!