IK WIL GRAAG LENZEN BESTELLEN

Oogzorg

OPTOMETRIE

Jouw ogen zijn onze zorg

Wil je zekerheid over de gezondheid van je ogen? Of wil je je ogen preventief laten controleren omdat er bijvoorbeeld erfelijke oogaandoeningen in je familie voorkomen? Laat je ogen dan onderzoeken door onze optometrist. De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen op eventuele oogafwijkingen en om oogziektes op te sporen. Er zijn drie optometriekamers waar we de  meest geavanceerde apparatuur hebben om de ogen te onderzoeken. Uitgebreid optometrisch onderzoek zonder verwijzing van de huisarts en zonder wachttijden.

OPTIMALE GEZONDHEID

Het is belangrijk om de gezondheid van uw ogen in de gaten te houden, het slechter worden van ogen gaat vaak heel geleidelijk. Ook naarmate we ouder worden wordt ons zicht minder. Belangrijk is om na je 40e regelmatig je ogen te laten controleren.

Maar ook wanneer u door erfelijke ziektes in uw familie, verhoogd risico loopt op bepaalde oogafwijkingen. Veel voorkomende ziektes zoals glaucoom, macula degeneratie of staar kunnen wij vroegtijdig opsporen. Dit maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen.

Oogzorg

zonlicht

4 seizoenen een zonnebril

De dagen worden korter, de blaadjes vallen naar beneden. Tijd om je zonnebril op te ruimen zou je denken. Maar de zonnebril is een echte musthave tijdens de herfst en de winter. Vaak heb je in de herfst te maken met een laagstaande herfstzon.

 

In het najaar is er vaak precies rond het spitsuur een laagstaand zonnetje, zowel tijdens de ochtendspits als in de middag. Dat is niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk: een laagstaande zon zorgt voor 20% meer ongelukken.

UV-straling

Het is minstens zo belangrijk om je ogen in de herfst en de winter te beschermen als tijdens de zomermaanden. Dit komt omdat de UV-straling, die voor onze ogen zo gevaarlijk is, van november tot maart een bijzonder agressief effect heeft. In de zomer reflecteert een groene omgeving ongeveer 6% van het licht. Bij sneeuw ligt dit percentage bijna bij 95%!

 

De zonnebrillen uit de najaarscollectie van Bij Maarten hebben het beste van twee werelden, fashion en bescherming.

Oogzorg

LENZEN

CONTACTLENZEn proberen?

Draag je een bril, of heb je er een nodig, maar overweeg je om contactlenzen te gaan dragen? Kom dan eens langs bij onze contactlensspecialisten Gerard, Jeroen, Elina of Ward. Zij kijken samen met jou of contactlenzen wat voor je zijn en welke lens het meest geschikt is voor jou.

 

Wij vinden het belangrijk dat je zorgeloos lenzen draagt. Met het lensplan wordt het dragen van contactlenzen aantrekkelijker én goedkoper.

DE JUISTE LENZEN

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij het maken van de juiste keuze in contactlenzen, zo is het belangrijk te weten waar jouw behoefte ligt, waar wil je ze voor gebruiken. Sport je bijvoorbeeld veel, wil je ze de hele dag dragen. Er zijn zachte lenzen, maar ook nachtlenzen, multifocale lenzen, daglenzen of sportlenzen. Om een advies op maat te geven doen we ook een lensscreening, zodat we weten wat je sterkte is, je cilinderbereik en of je multifocaal nodig hebt. Op basis van deze informatie krijg je een passend advies.

 

Oogzorg

WERK

4 seizoenen een zonnebril

Ons kijkgedrag is in de loop der tijd sterk veranderd en dat vraagt veel van onze ogen. We kijken tegenwoordig vaak en lang naar grote en kleine beeldschermen. Zonlicht en kunstlicht wisselen elkaar regelmatig af. Door langdurig naar je beeldscherm te kijken raken je ogen vermoeid. Je ogen moeten zich al die tijd instellen op één en dezelfde afstand terwijl ze gemaakt zijn om zich op verschillende afstanden te richten. Klachten door veelvuldig naar een beeldscherm staren kunnen zijn: wazig zicht, droge en geïrriteerde ogen, vermoeide ogen en hoofdpijn.

actie Meer dan één bril

Zit je meer dan 2 uur per dag achter de computer dan is een multi-media bril de uitkomst. Varilux Digitime brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor een actieve digitale levensstijl. Zo voorkom je dat je ogen vermoeid en overbelast raken. Daarnaast is er voor extra ondersteuning nog de Light Scan-technologie en Eyezen Focus-technologie. Meer informatie over deze onderwerpen?

Vraag gerust één van onze medewerkers in de winkel.

Omdat we Bij Maarten weten dat je aan één bril niet genoeg hebt, krijg je tijdens de oogzorgweken 1 glas van je tweede bril cadeau.

Oogzorg

VOEDING

eet meer wortels

Wortels zijn een bron van vitamine A (bètacaroteen). Een tekort kan leiden tot droge ogen en je kunt bijvoorbeeld nachtblind worden. Een halve wortel per dag is al voldoende voor het ondersteunen van de gezondheid van je ogen! Een gezonde en evenwichtige voeding kan ons helpen bij het beschermen van de ogen.

Uit wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren blijkt dat onze voeding zelfs een rechtstreeks effect heeft op de ogen. Zo kan gezonde voeding, met voldoende vitamines en mineralen, de oogaandoening maculadegerenatie voorkomen en/of vertragen.

eet groene groenten

Mensen van wie de ogen grote hoeveelheden van de stof luteïne bevatten, hebben tot 80% minder kans om slechter te zien op latere leeftijd. Het lichaam maakt zelf geen luteïne aan, dus je moet deze stof uit jevoeding halen. Groene bladgroenten en koolsoorten zoals spinazie, boerenkool en broccoli zijn zeer rijk aan luteïne. Uit studies is gebleken dat slechts één eetlepel groene bladgroenten per dag met een beetje olijfolie het luteïnepeil in het bloed met 90% doet stijgen. Als je de spinazie en broccoli beu bent, neem dan een natuurlijk luteïnesupplement (verkrijgbaar in natuurvoedingszaken).