Kinderen zijn kwetsbaarder voor UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan teveel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Daarom is het belangrijk de ogen goed te beschermen. Hoe jonger het kind, hoe kwetsbaarder de ogen. Bij Maarten heeft ook voor kinderen een uitgebreide collectie zonnebrillen.

KINDEREN & ZONLICHT

KINDEREN & LENZEN

Lenzen hebben als voordeel dat ze meer vrijheid bieden. Kinderen zijn nou eenmaal altijd in beweging en dan is het prettig dat je niet belemmert wordt door slecht zicht. Vroeger zei men dat je pas vanaf

16 jaar contactlenzen kan gaan dragen. Met de kennis van nu weten we dat het niet nodig is om zo lang te wachten. Vanaf een jaar of acht, wanneer kinderen de verantwoordelijkheid kunnen dragen over het onderhouden, kunnen ze beginnen met contactlenzen. Het is niet nodig om daarvoor eerst naar een oogarts te gaan. Ons lenzenteam en onze optometrist kunnen hier het juiste advies over geven. Twijfel je nog of het wat voor je kind is, maak dan een afspraak dan kijken we samen naar de mogelijkheden.