Je dag vraagt om meer dan één bril

én meer brillen is meer beleven...

Tegenwoordig vragen sommige situaties om een bril met specifieke eigenschappen om optimaal zicht te kunnen ervaren. Je draagt bijvoorbeeld ook speciale schoenen als je gaat sporten. Naast je bril voor dagelijks gebruik

kun je nu ook profiteren van het betere zicht met speciale multimedia-, outdoor- of zonneglazen.

VER KIJKEN

Ga je steeds dichter bij de televisie zitten, knijp je vaak met

de ogen, heb je hoofdpijn klachten en is het comfortabel zicht

niet langer aanwezig? Vaak is dit een teken dat je moeite hebt met

in de verte kijken.  Unifocale brillenglazen zijn glazen op één sterkte

en corrigeren dus of dichtbij of voor veraf.

COATINGS

Er zijn verschillende coatings voor brillenglazen. Zo kan er een ontspiegelings, een krasbestendige-, water-, vet- en vuilafstotende

laag aangebracht worden. In de meeste gevallen werken wij met glazen

die een UV-filter bevatten. Het aanbrengen van deze bewerkingen geeft niet alleen meer kijk comfort maar zorgt ook voor een betere oogopslag.

KANTOOR

In onze huidige werkomgeving maken we steeds vaker en langer gebruik van diverse beeldschermen, zoals computers, laptops, smartphones

en tablets. Door deze apparatuur moeten onze ogen nog harder werken. Steeds vaker wordt dan ook gekozen voor het aanmeten van een speciale werkbril zodat je ook op je werk optimaal zicht hebt.

Een bril die is afgestemd op jou werksituatie zorgt voor een betere ergonomie en voorkomt nek- en schouderklachten.

MULTIFOCAAL

Multifocale brillenglazen zijn op meerdere sterktes geslepen en daardoor kun je ze zowel als leesbril én als een gewone bril gebruiken.

Bij Maarten Oogmode is gespecialiseerd in het aanmeten van maatwerk glazen. Met deze glazen worden vertekeningen tot een minimum beperkt. Een bijkomend voordeel is dat je sneller zult wennen aan deze glazen ten op zichte van reguliere glazen.

MULTIMEDIA

Je kijkgedrag is de afgelopen jaren ongemerkt veranderd. Hoe dat zit? Wij kijken allemaal vaker en langer naar grote en kleine beeldschermen van bijvoorbeeld smartphones, iPads of tv’s. Zonlicht en kunstlicht wisselen elkaar zo regelmatig af. Het risico? Vermoeide en droge ogen of soms zelfs nek- en schouderklachten? Herken je deze klachten kom

dan eens langs in de winkel om je te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van multimedia brillenglazen.

LEESBRIL

Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van de ooglens af.

Je kunt moeilijker scherp stellen en krijgt bijvoorbeeld opeens moeite met lezen. De term ouderdom moet hier overigens wel ruim opgevat worden, want je kunt al zo rond je veertigste de eerste symptomen verwachten. Hoe? Als je letters beter kan lezen als deze op een armlengte afstand worden gehouden. Er is hierbij geen reden tot paniek, wij helpen je graag met een bril op maat.

ZONNEGLAZEN

Ben jij een echte zonaanbidder en draag je graag een trendy zonnebril om je outfit helemaal compleet te maken of zit je veel achter het stuur of aan het water? Dan heb je vast last van die typische reflecties bij een laagstaande zon. Dan is een van de kwalitatieve zonneglazen van Essilor dé ideale aanvulling op je bril voor dagelijks gebruik. En een groot bijkomend voordeel van deze specifieke glazen? Je ogen zijn uitstekend beschermd tegen schadelijke UV-stralen.

OUTDOOR

Ben jij sportief of een echte outdoor-liefhebber? Dan weet je dat een goede uitrusting het halve werk is. Daarom hebben tennisschoenen veel grip, zijn hardloopschoenen dempend en bergschoenen stug.

De specifieke outdoor-glazen voldoen aan de hoge eisen die nodig

zijn om je (sport-)prestaties keer op keer te verbeteren.

Ze zijn gemaakt van extra sterk materiaal en hebben een kwalitatieve krasbestendige, blanke of juist gepolariseerde coating.